Öppen information från myndigheter

Det går nu att beskåda min senaste skapelse på GovData.se, sajten är uppbyggd runt information som jag fått tag på från myndigheter under offentlighetsprincipen. I dagsläget så är all information baserat på finansiell information såsom vilka företag som tar betalt till vilka myndigheter och hur mycket.

Det är riktigt trevligt att kunna se utgifterna som ca 70 av våra myndigheter har: Vart tar våra skattepengar pengar vägen? Vilka företag levererar för hur mycket och till vem?

Användningsområdena är många och jag tar gärna emot förslag på hur jag kan förbättra sajten med grafer exempelvis och dylikt (vilket ej finns i dagsläget).

Hittar du några snaskiga detaljer? Skriv en kommentar på GovData eller här på bloggen.

18 reaktioner på ”Öppen information från myndigheter

 1. @Christian Bolstad: Ska försöka uppdatera på årsbasis. Ett API är ju ett måste, dock vet jag inte riktigt hur eller vad API:et ska göra. Sökningar på bolag kanske?

 2. Idén är klockren! Att få lite transparens i vart alla skattepengar tar vägen kan inte vara annat än bra.

  Sajten skulle behöva lite färg, så att den inte blir lika trist som de flesta myndigheterna själva är. :)

 3. Haha ”Swedish escort” bland populära företag… dock har ingen myndighet betalat dem något?

  Populära företag borde kanske bara visa företag som faktiskt har tagit emot betalning, eller bytas till en länk som visar de företag som betalats med mest skattepengar.
  .-= Sökmotoroptimering senaste inlägg blog ..Hur görs ett seriöst länkbygge? =-.

 4. Jag undrar verkligen hur mycket pengar som går till funktionsnedsättningsbranschen och ska ta mig en titt på ditt förslag/information för att räkna ut hur mycket 2 miljarder kronor av den totala assistansersättningen som svindlats i procent.

 5. Hej vill tacka hjärtligt för sidan som är utmärkt. Ha en bra dag. Med vänlig hälsning, Tobias

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *