Logga många klick

Jag gillar att klura på problem, speciellt när jag kan klura länge och väl. Det är så att jag har ett nytt projekt där jag avser att logga många klick i sekunden och av erfarenhet tidigare då jag utvecklat bl.a BloggVärde så vet jag att det inte är direkt så lätt som det låter.

Att uppdatera i MySQL med UPDATE eller dylikt är en på tok för dyrbar process så därför har jag nu klurat fram en lösning som troligtvis är bättre:

Jo, det är så att memcache har stöd för increment samt så går det att köra memcached processen med -M flaggan som ser till att inget åker ut, dock så är det då upp till dig själv att se till att du inte överskrider minnet du allokerar till memcached.

Sen så ser jag bara till att kontrollera vad värdet är ungefär var femte minut och skriver ner det till MySQL-databasen samt rensar värdet.

Smart va? Hoppas det funkar i praktiken..

3 reaktioner på ”Logga många klick

  1. På mitt jobb behöver vi övervaka antalet händelser över en viss tid och har just tänkt att göra exakt samma sak.

    En tanke som slog mig är om du verkligen vill använda ’-M’-flaggan. I annat fall kommer den att plocka bort bloggar som inte är så himla populära – dvs. bara de mest populära kommer att hållas i minnet. Det kanske är de som är de mest intressanta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.