Kod för att generera tumnaglar av webbplatser

Har suttit i några timmar och fixat till så att jag relativt lätt kan ta tumnaglar av godtyckliga sajter med godtycklig storlek:

idgse.pngaftonbladetse.png

Återkommer med lite exempelkod och sådant senare. Håller på att försöka fixa så den blir trådsäker.

5 reaktioner på ”Kod för att generera tumnaglar av webbplatser

 1. Hej Jonas. Jag kör ett script för tumnaglar sedan ett par år tillbaka. Vad tänker du dig för lösning? Jag kör på en Linux-server och jag utgick från detta gamla script: http://www.boutell.com/webthumb/. jag har modiferat det lite, men funkar fortfarande ”sådär”. Det är lite trixigt att få till något bra i de fall då webbsidan som jag vill fånga in tumnageln från svarar lite långsamt eller inte alls. Scriptet bygger på att en browser (Mozilla) kör i bakgrunden. Ett bättre(?) alternativ är kanske att prova scriptet PagePrint (Linux-script, gratis): http://svn.clear-health.net/svn/clearhealth/2_2/local/setup/pageprint/. Båda dessa lösningar använder Xvfb som viruell skärm. mvh frisim-Clas

 2. Ah ungefär så kör jag också. Dvs med med Xvfb, dock har jag justnu lite problem med att Firefox skapar lockfiler som gör att jag får upp en dialogruta istället för webbsidan. Har testat såklart att radera dessa men det funkar ändå inte.. hmmpf

 3. Fuck. Fel valideringskod efter 30 rader i denna ruta.

  Äsch orkar inte skriva om men kan hinta om min tagg på delicious.
  http://del.icio.us/oxeen/websnap och speciellt moz_snapshooter

  Har i skrivande stund färdigställt ett ramverk funkar riktigt bra.

  Om nån är intresserad kan jag bjussa på lite kod.

  Hej hopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *