Hur jag började med webben

Efter att återställt en gammal backup för några dagar sedan så hittade jag bilder, webbsidor och annat roligt som jag skapat runt 1994-1996 då jag var SysOp på en egen BBS. Kort förklarat är BBS:en föregångaren till Internet och kommunikation var direkt mellan två datorer med hjälp av modem.

Jag var redan då intresserad av datorgrafik och ritade en hel del ANSI och ASCII bilder. Förutom att rita datografik så utvecklade jag PPE-program till PCBoard samt program till Remote Access (RA). Internet och framförallt webben blev dock mycket populärt och det var inte så många som ville använda telnet för att ansluta till BBS:er över Internet så därför gled jag sakta men säkert över till HTML, TCP/IP och FreeBSD.

Här är ett axplock av de bilder jag ritat:

Läs även hur Albin Stööp, Karl Roos började med Internet.
Hur började du med Internet? Skriv i din blogg och länka till detta inlägg eller skriv en kommentar nedan!

11 reaktioner på ”Hur jag började med webben

  1. @Christian Bolstad: Jag var lite ”off” eftersom det var så dyrt med fjärrsamtal eller vad det hette när man ringde utanför riktnummerområdet

  2. Coola bilder måste jag säga ;)

    Själv började jag 1998 och de första åren var det mycket tvspel som gällde. Recensioner, förtittar och Final Fantasy. Lade precis nyligen upp http://poseinteractive.se/tidsmaskinen där jag samlat mina sajter mellan 1998 och 2006, riktigt skönt att jag faktiskt lyckats spara nästan allting i någon form.

  3. Oerhört tråkigt svar, men jag minns faktiskt inte. Det smög sig nog på mig, utan att jag ens märkte det. I varje fall så minns jag inte hur jag upptäckte Internet, bara att jag helt plötsligt använde det massor!

  4. Kul läsning, själv började jag med webben på allvar för ca något år sedan. För som en kul grej sedan som terapi och nu främst för att se om man kan tjäna sitt leverbröd via nätet.

  5. Det ger verkligen inspiration till att skriva ett eget inlägg om hur jag började med internet. Det kommer troligtvis upp om någon vecka.

    Kort o gott så va det i Netscape Composer som de första hemsidorna skapades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *