Hur du lyckas med en webbtjänst på 24h

Här kommer min guide till hur du lyckas genomföra ett webbprojekt på 24h. Denna guide är baserad på de erfarenheter jag har sedan föregående 24h Business Camp som gick av stapeln i Januari 2009.

Först och främst så finns det två läror, den ena går ut på att precis allt genomförs på 24h. Dvs det enda du har med dig till Yasuragi är några idéer och noll förberedelse, detta testade jag i Januari och insåg snabbt att dessa 24h kändes mer som 4h. Projektet blev långt ifrån det jag hade hoppats på eftersom jag var tvungen att lägga många timmar på att få en vital del i projektet att fungera. Tjänsten jag skapade fungerade förvisso men kändes mer som Proof-of-concept.

Den andra läran, som går ut på mer förberedelse är den jag tänkte testa denna gång. Det går ut på att jag redan innan har planerat allt i detalj vad som ska göras på dessa 24h samt förberett mig med exempelvis design och den information samt komponenter som jag behöver.

Detta har jag genomfört och kommer att genomföra innan 24hbc:

  1. Jag har redan nu förberett webbsajten med en signup-sida där man kan registrera sig med sin E-post för att få ett mail när sajten öppnar.
  2. Domänpekare står rätt
  3. Pressrelease samt blogginlägg och sådant som behövs för marknadsföring av webbsajten. Så att det bara är att trycka på ”Skicka” när sajten öppnar.
  4. Material som behövs till webbsajten i form av design, information, databaser samt återanvändning av kod har förberetts/inköpts.
  5. Dokumenterat vad som skall programmeras/utvecklas och bedömt tid på detta

Observera att 24h även inkluderar eventuell sömn, samt att allt tar dubbelt så lång tid att göra efter kl 24.00 efter 12h konstant programmering (iallafall för mig).

Jag kommer att skriva en uppföljning om detta var en lyckad eller misslyckad strategi efter det att sajten lanserats.

5 reaktioner på ”Hur du lyckas med en webbtjänst på 24h

  1. Bra tankar där!
    Vi har också specificerat vår idé ganska så i detalj. Men det där med pressmeddelanden var en bra grej att ha klar. Kan tänka mig att det är en sån sak man inte orkar/hinner göra efter 23.5 timmar…
    .-= Jakob senaste inlägg blog ..Dejta en Drömmare =-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *