Growth Hacking

Growth Hacking

IT-säkerhet är en stor del av min vardag och ordet hacking misstolkas en hel del. Just när det gäller Growth Hacking så handlar det om att göra små ”hacks” för att öka din försäljning, sidvisningar eller användarbas och har således inget med IT-säkerhet att göra.

Följande obligatoriska venn-diagram förklarar vad det handlar om:

growth hacking

På många företag finns det även en eller flera anställda med titeln Growth Hacker som ser till att kontinuerligt skruva och test olika metoder och sätt att åstadkomma mål. En person som jobbar som Growth Hacker är vetgirig och gillar att grotta ner sig i detaljer i alla steg, samt följer upp allt med underlag i form av statistik.

Som liten grötentreprenör så får du så klart göra allt sådant här själv så därför är det bra att ha koll på små och snabba saker som kan hjälpa ditt projekt. Börja smått och läs på och lägg sedan in i din kalender eller avsätt 15-30 minuter om dagen för Growth Hacking. Och börja i tid, redan när ditt projekt är i idéstadie så kan du fundera hur du kan nå ut för att hitta beta-användare och potentiella framtida användare.

Det finns mängder av information att läsa till sig om hur man utför Growth Hacks och jag tänkte här lista några av dem:

Kommentera gärna med egna tips eller länkar.

En reaktion på ”Growth Hacking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.