Gratis affärsidé: Personlig ekonomihjälp aka Bank 2.0

Det har blomstrat upp åtskilliga amerikanska webbtjänster som låter dig hålla kolla på dina utgifter/inkomster/besparingar och således kan dig förslag på hur du kan spara pengar (ett annat ord är kanske ekonomiplanering)

Några av de amerikanska tjänsterna är:

Dock verkar som om de Svenska tjänsterna lyser med sin frånvaro?

Låt mig berätta en intressant historia: En vän till mig hade gjort ett litet program som automatiskt loggade in på SwedBank med sin personliga kod och kollade efter förändringar. Exempelvis om kreditkortet drog ett belopp från kontot. Om det drogs något så fick han ett SMS, så när vi satt på krogen och kyparen gick i väg med kortet och drog det så såg han direkt hur mycket kyparen hade dragit från kontot.

Om SwedBank och andra banker tillåter liknande scenarion så bör en Svensk ekonomiplaneringstjänst gå att genomföra. Så klart så går det ju att göra utan en koppling till banken.

Vill du läsa mer om denna idé så hittade en Jaiku-tråd samt så har ReadWriteWeb skrivit en artikel om Bank 2.0 och så har trender.net skrivit om Banking 2.0

Här hittar du fler av mina affärsidéer: utvbloggen.se/affarsideer

2 reaktioner på ”Gratis affärsidé: Personlig ekonomihjälp aka Bank 2.0

  1. Efterlyste sms-tjänsten för ett och halvt år sedan hos SkandiaBanken efter att sett den fungera utan problem i Indien. De skulle fundera på det men jag har inte hört ngt…

  2. Det låter riktigt användbart! Jag tycker det skulle vara supersmart om man dessutom kombinerade det med en budget. Så man kunde få bättre koll på de små utgifter som sker löpande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *