Gratis affärsidé: Kundanpassade sökspindlar

Vi alla känner väl igen att Google kanske inte riktigt fixar precis allt du vill söka efter? Säg att du exmepelvis är ute efter en viss filtyp och Google inte har någon information om denna typ av filer eller om du vill skapa ett sökbart index för en viss typ av information då är detta en affärsidé för dig!

Utveckla en webbspindel eller ta en befintlig och hyr dynamiskt datorkapacitet och bandbredd av Amazon EC2 och låt kunden betala utifrån den kapacitet som används efter samtal om kundens ambitionsnivå.

Bygg på ett backend-system som tar hand om informationen som inhämtas och slussa denna sedan vidare till kunden eller varför inte helt enkelt erbjuda ett sökbart index också för en peng?

3 reaktioner på ”Gratis affärsidé: Kundanpassade sökspindlar

  1. Har inte http://www.google.com/coop/cse/ tagit över hela den marknaden? Om inte så kan man göra sig ett jobb där man sätter upp och skapar ”frontends” för omnifind.ibm.yahoo.net – den funkar rätt bra. Synd bara att den är så bökig att installera på en server ”remote” (åtminsotne var den det när den kom, av någon anledning)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *