Google

Jag har en slags hatkärlek till Google, företaget som ser till att Internet fungerar. Vi är ju många som kommer i håg hur det var att söka på Internet innan Google fanns, Altavista(.digital.com) var ju ingen höjdare direkt. Men å andra sidan så ser jag ett stort och opersonligt företag som jag gruvar mig för den dagen jag tänker kontakta dem och behöver någon slags mänsklig interaktion.

Men det finns bra saker som jag försöker lära mig av Google, och två av dessa är ”Don’t be evil” samt ”Har du en bra fungerade tjänst med många nöjda användare så kommer pengarna”. Nu är det ju så att Google också förgiftar sökresultatet mer och mer och på vissa sökord på den amerikanska versionen av Google så är sökresultatet på första sidan nästan helt fylld med Google-ägda tjänster såsom Maps, YouTube, Checkout osv.

Och just nu så befinner jag mig några kilometer från ett Google kontor, nämligen det i Luleå efter uppköpet av Marratech (som nu ryktas används i Gmail för videochatt) och Luleå Kommun har tagit vara på detta och går ut med följande slogan:

Gör som Google, investera i Luleå!

En reaktion på ”Google

  1. Bloggposten får ännu mer mening när man, som jag gör, läser den i google reader och det visas google-ads efter denna blogpost ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *