För internets bästa ❤️

Jag har två nya uppdrag där jag verkar för internets bästa. Det är två styrelseuppdrag där det enda är för .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) sedan November 2014 och det andra är Internet Society Sweden Chapter (ISOC-SE) sedan förra veckan.

Även så anordnar jag och Anne-Marie Eklund-Löwinder säkerhetsspåret för årets Internetdagarna som går av stapeln i November.

Men vad är för internets bästa då? Jo, du får nog olika svar beroende på vem du frågar men det jag tycker är viktigt är följande:

 • Fler lär sig programmera genom exempelvis barnhack
 • Ökad mångfald inom internetbranschen
 • Öppna data och entreprenörskap
 • Säkerhet såsom krypteringDNSSEC
 • IPv6
 • Robusthet, driftsäkerhet och stabilitet

Det är roliga uppdrag och förhoppningsvis kan min medverkan göra internet till en lite bättre plats. Och om du gillar internet så tycker jag att du ska gå med i den ideella föreningen ISOC-SE som kostar 350kr / år.

Vad tycker du är viktiga internetfrågor?

Bild CC BY 2.0 @balleyne

6 reaktioner på ”För internets bästa ❤️

 1. Internet är en fantastisk plattform för global kommunikation, där idéer fritt kan spridas och multipliceras – för ett öppnare och friare samhälle. Men det är också något som tas väldigt mycket för givet, trots alla hot från övervakningsivrare de senaste åren.

  Det är något som jag gärna skulle se uppmärksammades mer utanför vår lilla bubbla av tekniker och ”Internauter”.

 2. Hej Jonas! Jag älskar internet och dess möjligheter. Jag tyckte därför att ett medlemskap i ISOC-SE verkade intressant men vad får jag som medlem ut av att vara medlem? Jag hittade ingen information om detta på hemsidan så kanske har du ett bra svar.

 3. Hej Marcus! Ja, vi är tyvärr lite dåliga på att förtydliga detta. Men förutom att du bidrar till internets utveckling i form av de löpande arbete som vi gör inom nya standarder osv så finns det möjlighet att närvara på något av de seminarium som vi anordnar eller i samarbete med andra såsom #MeraKrypto. Eftersom föreningen är ideell så blir det mycket vad man gör det till, dvs att vi som är medlem inom föreningen lägger tid på det som vi tycker är viktigt inom ISOC och ISOC-SE:s värderingar.

 4. Hej Marcus! Pengarna för ett medlemsskap går till de olika aktiviteter som ISOC-SE anordnar såsom seminarium vid Internetdagarna eller egna och andras som vi anordnar tillsammans med andra exempelvis #MeraKrypto. Vi är ju en ideell förening så det blir mycket vad våra medlemmar gör det till

 5. En fråga som vet har varit på tapeten ett antal gånger är huruvida internet är en mänsklig rättighet. Men visst att sprida kunskapen om de lägre nivåerna såsom TCP/IP, routing osv är viktigt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.