Dödar gamla buggar på bloggnätverket

I går så fixade jag en fem år gammal bugg som gjorde att cachningen på min sajt BloggVärde fungerade suboptimalt. Felet bestod i att jag använde en sekundräknare som uppdaterades i en SQL-fråga mot databasen.

Dock så cachar jag genom memcache och en md5-summa som beräknas på SQL-frågan, eftersom SQL-frågan blev ny varje sekund så cachades bara frågorna i en sekund. Det sänker förvisso belastningen till SQL-servern lite men när jag hade fixat buggen så gick sajten flera sekunder snabbare.

Jag har även flyttat över BloggNytt till molnet aka Amazon EC2 och håller på att flytta mer av mitt bloggnätverk från 2007.

Du glömmer väl inte att lägga till ping.bloggnytt.se i din lista över XML-RPC tjänster som du pingar från WordPress? Du lägger in http://ping.bloggnytt.se under Inställningar->Skrivinställningar och Uppdateringstjänster.

 

3 reaktioner på ”Dödar gamla buggar på bloggnätverket

  1. Hur står sig Amazon EC2 i pris?
    Ser att det kostar 0.125 USD/timme, det blir ju rätt mycket på ett år?

  2. @Mats: Ja, tyvärr är Amazon EC2 lite dyrare. Även om du använder spotpris. Dvs överbliven kapacitet

  3. Om du köper en reserverad instans kryper det ned till $0.063/h. Och första året med en micro-instans är dessutom helt gratis. Fortfarande något dyrare än VPS-alternativen men Amazon erbjuder mer än bara VPS.

    Sedan finns ju PaaS-tjänsterna också; som t.ex. Pagodabox, Heroku, Orchestra, AppFog, etc. Där lägger jag själv alla mina sajter nu för tiden.

    Så fort jag implementerat pingback på mitt hemmabygge så kommer jag pinga BloggNytt, Jonas. ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *