Kategoriarkiv: Projektnytt

Nu öppnar Bloggy

Bloggy hbloggy-logo8-smallar sedan den 25’de September varit öppet för enbart inbjudna men nu är det äntligen dags att öppna upp för allmänheten. Detta firas så klart med en pressrelease:

http://newsdesk.se/pressroom/bloggy/pressrelease/view/bloggy-se-en-ny-mikrobloggtjaenst-som-kopplar-ihop-bloggar-sms-och-facebook-265201

Och för att nå ut med pressreleasen så använder jag så klart den utmärkta tjänsten Newsdesk.

Lite andra nyheter på Bloggy är att Bloggy nu stödjer uppdateringar via ping.fm och hellotxt samt så kan man uppdatera sin mikroblogg via Jabber/Gtalk (Google Talk).

Spotify

Eftersom Spotify verkar vara mycket populärt så tänkte jag lotta ut minst en invite. Vad krävs för motprestation av dig som läser denna blogg? Jo inget, lämna bara en kommentar till detta inlägg så skickar jag en invite om du har tur.

Visste du att Bloggy automatiskt konverterar Spotify URI:er till länkar samt så används numera också URL-förtkortartjänsten is.gd för URL’er som är längre än 50 tecken. De har ett mycket trevligt API som hittas här.

Hänt på Bloggy

Denna vecka så har jag implementerat och förändrat följande:

  • Svar via SMS – Om ditt inlägg kommer in via http://m.bloggy.se eller via SMS så får du eventuella kommentarer via SMS
  • Det går nu att skriva kommentarer och följa trådar via det mobila webbgränssnittet
  • Lokalisering via FireEagle och Geode (se mitt inlägg här)
  • Hela inläggen från Twitter och Jaiku visas om dess flöden importeras av användaren
  • En hel del buggfixar såsom förbättrat stöd för mobiler som kan skicka in MMS-bilder

Samt så finns nu den första sajten som använder sig av Bloggy:s API: gpsfoto.se av @orre

Bloggkoll, värderingar, brevspam, fonter och slumptal

Markus Jalmerot har gjort en trevlig och grundlig utvärdering av två svenska modebloggare och en vacker dag så kanske jag tar och anammar vissa av dessa parametrar till BloggVärde.se:s värdering. IDG skriver även om detta.

**

Mattias Swenson som enligt mig är en av Sveriges yngsta och hetaste entreprenörer som bl.a står bakom forumet Swedish Startups berättar att BloggKoll nu finns en en alldeles ny fräsch version. Även Christian Rudolf på Disruptive har bloggat om detta.

**

Dan Nilsson slutar aldrig att förvånas och tar till nya guerilla marknadsföringsmetoder för att få ut budskapet om sin nya E-butik RoligaPrylar.se

**

Antalet bloggar som blivit värderade på BloggVärde.se överstiger när som helst 10 000! Det är helt sjukt vilken genomslagskraft sajten har fått. Testade att göra några slagningar i databasen och kom fram till att ungefär 300 svenskar skulle kunna blogga på heltid (räknat på medellön 222 520/år). Men som vanligt så ska man nog inte lita allt för mycket på mina hemmatränade apor!

**

Gillar du Naive Bayes, NGram analys eller kanske bygga dataminingplattformar tillsammans med Marcus Herou som är en av Sveriges främsta utvecklare? Då är Tailsweep rätt ställe för dig.

**

Read Write Web skriver att FontStruct är en ny webbtjänst som låter dig bygga egna fonter direkt på webben och sedan dela med dig av dessa. Jag gillar’t! Är du en riktig design nörd så kan du även gå direkt till överkursen och ladda hem FontForge:

An outline font editor that lets you create your own postscript, truetype, opentype, cid-keyed, multi-master, cff, svg and bitmap (bdf, FON, NFNT) fonts, or edit existing ones. Also lets you convert one format to another. FontForge has support for many macintosh font formats.

**

Lita inte för mycket på dina slumptal, speciellt inte om du använder OpenSSL tillsammans med Debian, Ubuntu eller Knoppix. Luciano Bello har nämligen hittat en brist som gör det möjligt att förutse genererat nyckelmaterial. Testa om du har dåliga nycklar med följande program. Beskrivning:

# Debian/OpenSSL Weak Key Detector
#
# Written by Florian Weimer <[email protected]>, with blacklist data
# from Kees Cook, Peter Palfrader and James Strandboge.

Update: Detta gäller så klart även SSH-nycklar. Se metasploit.com/users/hdm/tools/debian-openssl

When creating a new OpenSSH key, there are only 32,767 possible outcomes for a given architecture, key size, and key type.

**

Du glömmer väl inte heller att gå på det event som Swedish Startups samt Booli håller i? Jag kan tyvärr inte närvara.

**

Puust, så här mycket text som inte varit kod har jag inte skrivit på länge.

Värdering av bloggar

Mitt senaste projekt gick live idag och redan så har jag fått en hel del hjälp från diverse folk på Jaiku att fixa buggar.

Projektet heter BloggVärde.se och försöker att göra en mycket grov uppskattning vad en blogg kan vara värd. Detta beräknas på ett antal faktorer såsom PageRank, antalet inlänkar osv.

Om bloggaren väljer att installera någon av de fina badges som jag tillhandahåller JavaScript-kod för, så ska värdet på bloggen automagiskt räknas upp en gång per dag (otestat).

Update: Som vanligt är jag lite för snabb för mitt eget bästa och glömde att testa att sajten fungerade med InternetExplorer, och så klart så identifierade jag ju ett antal buggar som gjorde att IE-folk inte fick sina bloggar värderade. Men det är fixat nu! >1500 bloggar värderade.