Kategoriarkiv: nyheter

Hack for Sweden 2014

Den 15-16 mars 2014 i Stockholm arrangeras för första gången Hack for Sweden och jag sitter i juryn tillsammans med grymma personer som Peter Krantz, Pernilla Rydmark och Kristofer Sjöholm.

Vi ska tillsammans se till att finfina priser delas ut i följande kategorier:

Hack for Sweden Award

Priset Hack for Sweden Award går till det bidrag som har bäst har kombinerat data på ett kreativt sätt och skapat den bästa och mest nyskapande applikationen eller tjänsten som helhet. Användandet av datamängder från flera myndigheter värderas extra högt.

Bästa visualisering

Med hjälp av data illustrera en komplex verklighet på ett nyskapande sätt.

Bästa affärsnytta

Applikation, tjänst eller produkt med förutsättningar att kommersialiseras.

Bästa nytta för allmänheten

Skapa ett värde för svenska medborgare och driva samhällsutvecklingen i en positiv riktning.

Helt grymt också att 13 stycken myndigheter är med på banan och tillhandahåller data samt kompetens i någon form. Hacket går av stapeln den 15-16 mars 2014 i Naturvårdsverkets lokaler på Valhallavägen 195 i Stockholm (fd Konstfacksskolan).

Sista anmälningsdag är söndagen den 2 mars 2014, observera att antalet deltagare är begränsat så det kan bli fullt innan dess. Så vänta inte för länge på att anmäla dig eller ditt lag!

Klart.se, Muminmuggar, Synonymer.se, Twingly Shinobi

Den förre VD:n för Blocket startar upp Klart.se som är en tjänst där du lätt och enkelt kan se vädret, med på tåget är även John Pohlman (flickr). Sajten liknar VackertVader.se som Tomas och Axel skapade under 24hbc

**

Joel och Anton börjar att sälja coola Muminmuggar på Muminmuggar.se

**

Sinovum Media köper synonymer.se av Adweb AB/TBH.se och köpeskilllingen uppgick till 305 002 kr. Se bl.a på WN och Internetbrus.

**

Reklam för ’Webbredaktörens handbok’ av Fredrik Wackå gick ut i E-postreklam som uppfattades ”lite olyckligt”. E-posten skickades ut av Urban Lindstedt till E-postadresser som fanns i Infoo.se registret (fd. katalogen.sunet.se). Se mer på WN.

**

Ted öppnar ett API för sina kartor och Mashup.se är snabba med att skriva utförligt om detta API.

**

Twingly meddelar att något som kallas Shinobi lanseras den 1:a Oktober. Paula Marttila som bloggar på ArcticStartup är snabb på att skriva om detta och gissar på att det blir en tjänst:

One can only guess but trying to read between the lines I’d expect Twingly to connect to all my social services, rank my connections and deliver me my “Must read” content automatically. A kind of a mix of what Topsy and DailyPerfect are doing?

Ted bestraffad, Lindqvist får jurister, DomainTool uppdaterad

Google bestraffar Ted Valentins kartsajter. Kan det bero på att Google är en algoritm och Ted länkar mellan för många sajter som ligger på samma IP-nummer? Jag har tidigare skrivit om min hatkärlek till Google.

Update: Google ångrar sig rapporterar DI.

**

Nikke Lindqvist får juridisk post. Men inte till sig själv, utan till en av hans uppdragsgivare.

**

Jag har uppdaterat DomainTool.se med en kommentarsfunktion ala Google Friend Connect. Samt så har även DomainGoat och cz.DomainGoat.com fått ett mindre ansiktslyft.

**

Glöm för guds skull inte att kolla in Pelle Stens underbara intervjuer med härliga entreprenörer i serien ”Vi bygger internet” http://www.vimeo.com/4978036 samt SvD utvecklingsblogg

SEO-Guide, WordPress MU, Lilla Gumman, MinKarta, ByBurt

Jim Westergren är nyss hemkommen från Bolivia och har startat SEO-Guide.se där du kan få tips och råd gällande SEO.

**

Andreas Karman skriver att WordPress MU ska integreras med WordPress.

**

Johanna har varit och besökt Googles högkvarter i San Francisco. Läs mer på Lilla gumman

**

Ted släpper en widget för minkarta.se samt så lyckas jag erhålla en månads prenumeration av DN genom att recsensera hotell på hotellkartan.se

**

ByBurt med bla. Gustav von Sydow och John Sjölander anordnade ett litet mingel och jag lyckas bli med på bild: flickr.com/photos/pd0/sets/72157618901171380/

**

Dan som tidigare var innehavare av Twitter.se får ett mycket långt brev gällande ATF-ansökan. Mycket bra skrivet (de har även undersökt sködpaddan noggrant).

TinyURL kortare url

Precis som Nikke och David så har jag nu också skapat en URL-förkortningstjänst. Denna tjänst används av ett antal av mina sajter för att förkorta url:er (men framförallt Bloggy). Tjänsten hittas här: to.ly

toly

Tjänsten har så klart ett API  samt kod-exempel för PHP, jQuery/JavaScript samt Python.

Update: Glöm inte att läsa vad @tdh har bloggat om url-förkortare.

Update2: Glömde att skriva att tjänsten använder sig av den högpresterande ryska webbservern nginx. Om den fungerar bra så kommer jag att bygga fler tjänster med nginx som bas

Update3: Tydligen använder mina vänner på Loopia nu också nginx. Se deras blogg

GMail nere, BlogLovin’, Spray

Diverse mer eller mindre intressanta nyheter:

GMail är nere under flera timmar i dag och påverkar det dagliga arbetet för många (miljoner?) människor. Det var inte heller länge sedan Google Sök ”råkade” svartlista alla sajter som skadliga, börjar Google att tappa gnistan eller håller de på att bli mer mänskliga? Eller som TDH uttrycker det:

Molnet är skiten.

**

BlogLovin’ passerar 100 000 medlemmar vilket är mycket grymt, stort grattis till Mattias och gänget på BlogLovin’. Mattias har även börjat att blogga

**

Var är pengarna?! Här är pengarna!

**

Webbhotellsbranschen i sverige är lustig. Mitt i allt så lägger Spray ner (du missar väl inte Jonathans blogg på sulo.se?)

**

So, You Want to Be an Entrepreneur? First, answer these questions to see if you have what it takes

**

Update: Google App Engine går nu att få utan begränsningar. Prissättningen är på samma nivå som Amazon EC2 (minsta versionen som är standard)

Och måste så klart tipsa om Fredriks inlägg om Sociala Operativsystem