Kategoriarkiv: annonsering

MyCube, Adsense for feeds, uTorrent

Johan Staël von Holstein storsatsar i ett nytt projekt som ska gå under namnet MyCube. Disruptive skriver så klart mer om denna intressanta nyhet.

**

Den grymmaste torrent-klienten uTorrent har nu kommit i en efterlängtad 1.8 version. Visste du att uTorrent är skapad av en svensk? Ludvig (Ludde) Strigeus skapade klienten och företaget uTorrent AB som såldes till amerikanska BitTorrent, Inc år 2006. Ludvig verkar numera jobba på Spotify och när vi endå är inne på Spotify så kan nämnas att de numera testar att köra reklam som inte verkar vara allt för behaglig.

**

Nu kan du använda Google Adsense för att visa reklam i RSS-strömmar, mer exakt genom Feedburner. Dock är inte alla direkt nöjda med detta.

Seedcamp, TradeDoubler, DNS, iPhone och Geolokalisering

Bloggen Disruptive.nu tipsar om att ni som har webbstartups kan söka till SeedCamp 2008. Ansökan hittas här och ska vara inne före 10’de Augusti.

**

Åtskilliga bloggare är lite småsura på TradeDoubler och Travelpartner som snuvar (av misstag) annonsörer på pengar. Magnus Lundin, vVD och grundare för TravelPartner förklarar att något har varit fel.

**

Dan Kaminsky hittar en läskig bugg relaterad till designen av DNS-protokollet vilket gör att det är möjligt att styra om godtycklig domän/hostnamn.

**

Den ”inofficiella” iPhone software 2.0 går nu att köra: http://lifehacker.com/398280/iphone-20-software-update-unofficially-available

**

Var är festen? Nu behöver du inte fundera längre på vart festen är: http://www.primidi.com/2008/06/29.html

Kör din egen PPC spårningsmjukvara

Gänget bakom Tracking202 har nu släppt en PPC-affiliate spårningsmjukvara som du laddar ner och kör själv på din server. Har inte testat den själv ännu men kanske kan vara något att ha:

“It provides the same advanced PPC tracking that was publicly available on Tracking202.com. The software also comes with Export202, which is an application that allows you to upload PPC campaigns from your networks, and then export them to Yahoo, MSN and Google Adwords in seconds,” – Steven Truong

http://prosper202.com

Betalda bloggare, del 3

Inom 24h så har PayPerPost levererat tre blogginlägg av tre beställda och med deras inbyggda funktion för att spåra besöksklick så har detta tydligen genererat 5 st besök till mig för en kostnad av $45.50.

ReviewMe har fortfarande tre av fyra stycken betalda inlägg kvar att leverera.

Hittade även ett gäng till tjänster där det är möjligt att betala för blogginlägg:

Har du testat någon av ovanstående tjänster? Lämna gärna en kommentar!

Zennström i DI, testet av betalda bloggare fortgår

Trevlig intervju med Niklas Zennström hittar du här. Skön kille

**

Har nu lagt upp samma projekt på ReviewMe samt PayPerPost där bloggare kan skriva om mina projekt och få betalt, redan efter några timmar så nappade en bloggare på ReviewMe och bloggade om projektet.

4 st blogginlägg på ReviewMe kostade mig $40

3 st blogginlägg på PayPerPost kostade mig $45.50

PayPerPost har förvisso en trevligare webbsida och jobba med och fler valmöjligheter när nya projekt läggs upp. Priset per blogginlägg kan du såklart sätta själv och då få högre kvailté (antal besökare på bloggen eller PageRank). Jag valde att testa minimumgränsen.

Test av TradeDoubler

Pratade med en trevlig säljare på TradeDoubler idag och fick lite hjälp hur man använder deras annonseringsverktyg för att lägga upp nya annonser och han hjälpte mig även att fixa lite buggar i bloggsökmotorn. Måste erkänna att utan hans hjälp så lyckades jag inte skapa annonser för att lägga upp på sidor (ett tecken på att jag börjar bli gammal?).

Får se om denna annonsering kan inbringa mer än bara kaffepengar.