Fyra tips för företag på Bloggy

Mikrobloggande är fortfarande ett mysterium för många företag. Jag har tänkt ut några tankar som jag tror är viktiga för att lyckas på Bloggy som företag! Idag har Bloggy över 10 000 svenska  användare som postar  antal inlägg varje dag. Även om det är en bit kvar till 9 miljoner så är majoriteten av användare på Bloggy webbsociala människor och det som postas på Bloggy, stannar inte på Bloggy.

Har du ännu inte kommit igång har jag skrivit en kom igång guide till Bloggy!

1. Snacka!
Sälj inte! Detta är inte ett tillfälle då du kränger dina produkter, tjänster, tankar eller vad du nu vill sälja. Snacka med människor istället. Bloggy är ett stort vardagsrum där människor umgås! Hoppar du in där och börjar sälja, kommer alla tycka att du är en udda filur och troligtvis ignorera dig. Om du istället går fram och snackar med någon, då bygger du en relation till den människan!

2. Lyssna mer än du snackar
Gud gav dig två öron och en mun. En ganska tydlig signal om att du skall lyssna mer än vad du pratar! Detta gäller på Bloggy också. Speciellt när du är ny där. Lyssna och se vilka som kan vara intresserade och vad de vill prata om

3. Kommunikation pågår alltid på mottagarens villkor.
Det handlar alltså inte om dig. Lättaste sättet att hantera detta är faktiskt att vara hjälpsam. När du är en aktiv och bidragande del av samhället på Bloggy, kommer människor också börja hjälpa dig. Du måste börja ge, innan du kan få! Så var hjälpsam,posta intressanta men relevanta länkar, svara på frågor, hänvisa eller sammanför människor.

4.Var en människa, inte en juridisk person.
Du representerar ditt företag men det utesluter inte din mänskliga röst eller att det inte kan finnas bilder på dig. Människor gillar andra människor i mycket större utsträckning än vad de gillar företag.

Mikrobloggande är en lika stor historisk chans för företagen som för människorna. Så sparka igång ett Bloggykonto nu!

Detta inlägg skrevs av Christian Rudolf som vanligtvis bloggar på Disruptive.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *