Bitcoin och blockkedjan Ƀ

Sedan en tid tillbaka så har jag börjat att lära mig mer och mer hur Bitcoin samt dess underliggande blockkedjeteknik fungerar. Den eller de anonyma personerna som skapade tekniken är synnerligen geniala och går under pseudonymen Satoshi Nakamoto.

Mastering BitcoinHar även spenderat semestern med att läsa böcker om ämnet samt undersöka andra användningsområden såsom NameCoin, Ripple och Etherum. Kan rekommendera boken Mastering Bitcoin från O’Reilly för den som vill öka sin förståelse för Bitcoin.

Jag har sedan tidigare investerat i Safello via FundedByMe för att jag tror på den underliggande tekniken men även blockkedjan. Även så konsultar jag inom området och fokuserar då så klart på säkerhet inom Bitcoin.

Så klart finns det även nackdelar med tekniken såsom att mining-delen slukar en hel del kapacitet (KnCMiner äger två hangarer i Boden) samt att stölderna från Bitcoin Plånböcker/Wallets är svåra att förhindra.

Vad tror du händer i framtiden kommer Bitcoin att bli mer utbrett och fler handlare kommer att ta emot betalningar med kryptovalutor? Själv har jag så klart tagit emot Bitcoins på https.se som säljer SSL-Certifikat sedan många år.

Uppdatering: proof-of-work som är en del av blockkedjan kräver givetvis beräkningskapacitet som drar energi och desto grönare energi desto bättre. Det är ingen tillfällighet att både KnCMiner och Facebook har lagt sina datorhallar i närheten av Lule älv.

2 reaktioner på ”Bitcoin och blockkedjan Ƀ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.