Apple iOS utvecklarlicens

Efter många om och men så har jag äntligen blivit godkänd av Apple att utveckla iOS-appar till iPad, iPhone osv. Förfarandet att godkännas var inte helt lätt då Apple ville att jag skulle faxa(?!) in ett registreringsbevis på mitt bolag. Som tur var så köpte jag en fax på B Locket för några år sedan men insåg rätt snabbt att jag inte hade någon analog förbindelse att koppla in den på.

Bild CC http://www.flickr.com/photos/78518472@N00

Efter lite Google-hjälp så var det någon som föreslog att det gick att använda sig av någon ”gratis fax på Internet”-tjänst som skulle leverera dessa handlingar till Apple. Sagt och gjort så testade jag några stycken men hörde inte så mycket av Apple så jag kontaktade dess support som svarade att de ej godkände att handlingarna faxades via tredje part(!).

Nåväl, så jag skickade tillbaka en länk till Dropbox där handlingarna återfanns men inte det heller fungerade så till slut så bifogade jag dem som filer till ett svar på supportbrevet. Efter några dagar så ringer en person från Apple i USA och bekräftar då att jag har någon slags koppling till mitt företag. Pust, vilken process.

Nu återstår bara att införskaffa en Macdator.

3 reaktioner på ”Apple iOS utvecklarlicens

 1. Frågan är om inte den här inåtvändheten förstör för Apple i det långa loppet. Att vara så helt fokuserad på sin egen förträfflighet och så omständig i allt samarbete med omvärlden som Apple är kan aldrig vara bra på sikt.

 2. Bra att du skrev ett inlägg om detta, måste säga att jag tycker de är lite klumpiga/tröga när det kommer till att ansöka om att få utveckla produkter åt dem som de senare tjänar pengar på…

  Hade tänkt skriva ett liknande inlägg men du lär ha fler läsare än jag så tummen upp :)

 3. Hej,

  Tack för din bloggpost. Jag reagerade precis som du angående fax-kravet. Att inte ens ha e-post som alternativ känns väldigt konstigt.

  Jag har endast en enskild firma, så vi får se om mitt svenska registreringsbevis kommer att accepteras eller om man måste komplettera med ytterligare information. Den som lever får se.

  Processen kunde verkligen underlättas en hel del.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *